baner_top


Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA
           
Z dniem 25 maja 2018 roku weszły w życie przepisy rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie
o ochronie danych) zwanego dalej RODO.
            Wypełniając obowiązek pragnę poinformować, że Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: V Liceum Ogólnokształcące im. Jana III Sobieskiego w Kaliszu z siedzibą przy ul. Piskorzewie 6, 62-800 Kalisz, nr tel.: + 48 62 501 61 61 , e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
            W trosce o bezpieczeństwo Pani/Pana danych Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pod adresem e- mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
            Przekazane przez Panią/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zadań ustawowych i statutowych, w szczególności w oparciu o jedną z wynikających z RODO podstaw prawnych, tj. art. 6 ust. 1 lit. c RODO (wypełnienie obowiązku określonego
w przepisach prawa) lub art. 6 ust. 1 lit. e RODO (wykonanie zadania realizowanego
w interesie publicznym) a także
w zakresie w jakim podanie danych osobowych jest dobrowolne – na podstawie wyrażonej przez Panią/Pana zgody (art. 6 ust.1 lit. a RODO).
            Pani/Pana dane osobowe będą udostępnione tylko podmiotom uprawnionym, którym Administrator zobowiązany jest lub może przekazać dane osobowe w uzasadnionych przypadkach i na podstawie odpowiednich przepisów prawa.
            Przysługuje Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zaprzestania przetwarzania, prawo przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody
w dowolnym momencie.
            Przekazane przez Panią/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa, przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania, lecz nie krócej niż przez okres wskazany w przepisach o archiwizacji.
            W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Administratora Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
               Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest niezbędne i jest wymogiem ustawowym służącym realizacji wskazanych celów.
            Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz nie będą wykorzystywane do profilowania.
 
 
Dyrektor V Liceum Ogólnokształcącego im. Jana III Sobieskiego

                                    w Kaliszu

 
 
Strzela i to jak!

Podczas gdy oddział reprezentacyjny naszej szkoły dzielnie znosił aurę w czasie przekazania sztandaru 17. WBZ, to w tym samym czasie rozgrywany był X jubileuszowy Turniej Strzelecki z Pistoletu TT, oraz VIII Turniej Pistoletu Walter PPK za nami. Ogromną niespodziankę sprawiła nasza tegoroczna maturzystka, absolwentka szkoły młodsza koleżanka, zawodniczka klubu Bellona Kalisz - Natalia Sobczak, która zdobywając w pistolecie PPK 3. miejsce w konkurencji dokładnej oraz 2 miejsce w części szybkiej zajęła tym samym 3. miejsce w dwuboju z tego pistoletu..... moc gratulacji. (relacja i zdjęcia na podstawie informacji od trenera i sędziego p. Mariana Radziona).

Zdjęcie użytkownika V Liceum Ogólnokształcące im. Jana III Sobieskiego w Kaliszu.

 
<< Początek < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Następna > Ostatnie >>

Strona 2 z 370
Comeniusefsbip

V Liceum Ogólnokształcące Kalisz ul.Piskorzewie 6